Ut i naturen

Det finnes mange turer og steder man kan gå til, hvor man både får utforsket sine egne grenser og den spektakulære naturen. I Norge finnes det mange områder som passer ypperlig til å gå turer i, og de er alltid tilknyttet en sti fra Den Norske Turistforening (DNT). De flotte turene går over store fjell og i dype daler, men også i flatt terreng med innsjøer og skog i nærheten. Toppturer er noe mange elsker, og søker å klare så mange som mulig. Det høyeste fjellet er Galdhøpiggen på 2469 meter over havet i Jotunheimen. Turene hit går stort sett fra den kjente og kjære fjellhytta Juvass-Hytta. -En stor hytte med betjening, og over 120 sengeplasser.

Mange utfordringer

Tour_to_the_Quebrada_de_las_ConchasDet er også mange andre utfordringer på topptur-kalenderen. Blant andre er Snøhetta på over 2300 meter en av de mest populære toppturene i hele landet. Dette fjellet ligger på fjellmassivet Dovrefjell, og det går buss inn til foten av fjellet. Man kan velge å gå fra Snøheim eller Kongsvold fjellstue. Terrenget er kupert til man kommer til foten av fjellet, og der etter går det oppover og oppover. Det er vanlig at det ligger tåke rundt fjellet og da kan det være vanskelig å beregne hvor langt man har igjen til toppen.

Det finnes også mange andre toppturer som krever enda mer av den som skal nå toppen, blant annet å gå over bre eller klatring. Toppene rundt Hjørundfjorden, Sognefjell, Sylane og så videre kan være veldig krevende. Det er mange fine turer for familier og barn også. Har man med små barn bør man ikke oppsøke de største toppene, men heller ta dem med på kanopadling på Femunden eller Lofoten, dersom man vil oppleve utrolige kyststrøk. Kanskje er man heldige å oppleve hvaler som kommer opp til overflaten for å bytte ut lufta i lungene.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *