Uspiselig kjøtt fra hanner og rovdyr?

Om man først planlegger å legge ut på en jakttur i godt selskap, så finnes det også muligheter til å drive jakt på diverse mindre rovdyr. Selv om ulven er fredet, siden den nesten er totalt utryddet på den Skandinaviske Halvøyen, så er det mulig å bedrive jakt på Jerv og Gaupe. Her jakter man som regel på trofeer, selv om kjøttet også her er spiselig.

Myten om uspiselig kjøtt

Lightmatter_snowleopardDet finnes mange som har automatiske innvendinger mot å spise rovdyrkjøtt. Men de fleste av dem har aldri prøvd det. Tilberedningen er på mange måte den samme, som når man jakter på sjøfugl. Sjøfugl har en noe fiskeaktig smak, som kan minne om tran. Dette omgår man ved å legge kjøttet i melk under mørningen. Det samme kan man også gjøre med gaupe eller jerv. Prøv det, slik at du vet hva du snakker om.

Noen ganger er det også mulig å jakte på bjørn i Norge. Her snakker man også vanligvis om trofeejakt. Men også her er kjøttet spiselig, og det burde prøves. I motsetning til bjørnekjøtt som man kan støte på i sydligere strøk, er det ingen overhengende fare for å få i seg trikiner i norsk bjørnekjøtt. Likevel er det best å være varsom, og å gjennomsteke kjøttet, slik at man unngår ubehagelige hjerneparasitter.

Myten om vondt kjøtt fra hanner

Så lenge hanner fra forskjellige dyrearter ikke er i brunst, har man et minimum av smaksforskjell mellom dem og hunnene. Også om hannen er brunstig, er der ingen store hindringer ved å spise kjøttet. Den største faren man begir seg ut på, er at man får kjøtt som faktisk har litt karakter og smak, om man sammenlikner med det mishandlede kjøttet som man vanligvis finner i alle supermarkeders kjøttdisk. Om man får en ladning som har ekstra smak, kan man lage en god viltsaus, med fløte og rødvin, slik at man sper ut smaken i saus eller suppe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *