Det finnes mange muligheter for å oppleve det norske høyfjellet i all sin prakt, uansett hvor i landet man befinner seg, så er ikke veien lang. I hele landet stiger fjellene opp fra havet. Om man bor i en av de større byene har man også kort vei, selv om man kommer fra flatbygdene på Østlandet.

1024px-Møysalen,_Norway_01Enten tar man ruta nordover, og havner i fjellheimen rundt Dovre, eller man legger turen vestover og havner på Hardangervidda. Begge områder byr på vakre naturopplevelser og utfordrende jaktterreng. Mest imponerende er likevel fjellheimen på Vestlandet, og den befinner seg kun noen timers biltur, eller en kort togreise, unna. Her kan man nyte en utsikt ned på fjordene fra høy-vidda og fjellene, fra en høyde på over tusen meter over havet. Her er det vanlig å treffe på både villrein og forskjellig småvilt, som rype og hare.

Lengre nord er det like enkelt å finne fjellene, selv om man også her kan regne med å måtte bruke bilen eller toget for å nå det endelige målet. Fra Trondheim har man lett tilgang til fjellet i alle retninger. I sør støter man på Dovrefjell, i øst treffer man på Liefjellet før man kan handle flesk og brennevin, mens man, om man legger veien nordover, vil treffe på skog og høye fjell etter at man har kommet forbi Levanger. Her er det gode muligheter for jakt på både rype og elg, så vel som hare og annet småvilt.

Lengre nord i Norge er man som regel ute i naturen fra det øyeblikket man krysser dørstokken til ytterdøra. Det mest imponerende området er kanskje Lyngen og Lofoten, men det beste jaktterrenget finner man på Finnmarksvidda. Man kan treffe på villrein og harer, så vel som en del storfugl. De store og folketomme områdene inviterer til jakt og friluftsliv.