1024px-Norway-fishing_boats_(11807879666)Norge har en utstrakt kyst hvor det er et rikt sjøliv, både med skrei og sei og utallige arter. Men Norge er også rikt på dyreliv og ferskvannsfisk i de indre strøkene. Derfor er det mange som sverger til viddene og fjellene som har så mye å by på.
Årlig går de tradisjonelle elg- og rype- jaktene av stabelen, og mange får fylt opp frysere og hus med det deiligste kjøtt fra det matfatet naturen har å by på. I flotte terreng kan man skyte mange ryper oppe i fjellheimen. Og områdene er så enorme at man sjelden møter på andre. Rovdyrstammen er nokså svekket, men det finnes eksemplarer av både ulv, bjørn, gaupe, jerv og ørn. På grunn av dette er det ikke fellingstillatelse på rovdyra.

Et yrende fiske

Nordmenn elsker å fiske, og turistene valfarter landet for å fylle opp bobilene sine med fersk laks og ørret.

De store elevene i Norge fører masse gytende laks oppigjennom strømningene, og de er ettertraktet, både på grunn av matauken, men også på grunn av den spennende kampen som laksen gir under fangsten. De beste lakseelvene i Norge er:

  • Gaula
  • Orkla
  • Lakselva
  • Altaelva
  • Namsen
  • Numedalslågen

Dette er bare noen få av mange titalls lakseelver. De fleste laks som blir tatt på stang i disse elvene er mellom 5-20 kilo, men det er blitt rapportert om laks over 30 kilogram, og over 150 cm lange. De som er sportsfiskere liker gjerne å binde laksefluer selv, og det er en egen teknikk for å gjøre dette. Det er en fin rekreasjon å binde fluer mens man venter på at sesongen starter. Den er mellom juni og august.

Samt at man trenger en fluestang, må man også passe på å ha lange vadere, kniv til sløying og en caps eller solbriller. For fiske kan være en tålmodighetsprøve hvor man må vente til det rette øyeblikket før laksen biter på.